Si të parandaloni aksidentet e pushimeve

Sezoni i festave është një kohë për argëtim, ushqim, dekorime të bukura dhe mundësi për të vizituar me miqtë dhe familjen. Ekziston gjithashtu një rrezik i rritur nga aksidentet brenda dhe jashtë shtëpisë. Duke edukuar veten për sigurinë nga zjarri dhe duke ndjekur disa këshilla për sigurinë e festave, shumë dëmtime që lidhen me festat mund të parandalohen.
Inspektoni dritat e festave çdo vit për telat e skuqur, prizat e prishura, ngërçet e tepërt dhe boshllëqet në izolimin e kordonit.
  • Asnjëherë mos lidhni më shumë se 3 fijet e dritave së bashku, dhe gjithmonë futni dritat në një kabllo shtesë përpara se të futeni në një prizë muri.
  • Shkulni të gjitha dritat e festave para se të dilni nga shtëpia ose të shkoni në shtrat.
  • Përdorni vetëm dritat që kanë një etiketë aprovimi nga një strukturë e pavarur e testimit.
Sigurohuni që të gjitha dekorimet e festave të jenë retardante të flakës ose të ndezshme dhe të vendosura larg burimeve të nxehtësisë. Lexoni paketimin në një pemë artificiale për të konfirmuar se është gjithashtu retardant i flakës.
Vendosni dekorime të brishta larg mundësive të fëmijëve. Nëse një stoli prishet, fshij menjëherë gotën e thyer.
Vendosni qirinj të ndezur atje ku nuk mund të trokiten lehtë. Asnjëherë mos dekoroni një pemë pushimesh me qirinj të ndezur.
Zgjidhni një pemë që është e shëndetshme dhe e prerë kohët e fundit.
  • Merrni pemën dhe përplaseni bagazhin kundër tokës. Nëse shumë gjilpëra bien, pema nuk është e freskët dhe mund të jetë një rrezik i mundshëm nga zjarri. Trungu duhet të jetë ngjitës në prekje.
  • Paraqisni pemën larg nga një burim nxehtësie, siç është një furrë ose fireplace.
  • Sigurohuni që pema të ujitet çdo ditë dhe të mos lihet më gjatë se dy javë.
Hiqni të gjitha bimët dhe lulet e pushimit nga mundësia e fëmijëve dhe kafshëve. Poinsettias, manaferrat e holly, qershi i Jeruzalemit dhe mjalti janë të gjitha toksike dhe mund të shkaktojnë skuqje të forta, të vjella dhe reagime të tjera të rënda fizike. Shkruani numrin e telefonit të qendrës tuaj lokale të kontrollit të helmit në rast të gëlltitjes aksidentale.
Shmangni overeating. Pushimet ofrojnë shumë ushqime të shijshme dhe ekzotike, por duke mbingarkuar ju rrezikoni problemet e zorrëve, përfshirë dhimbjen e barkut dhe blozën që mund të zgjasë deri në 3 ditë. Hani pjesë të vogla dhe pini shumë ujë për të mbajtur tretjen e rregullt.
Kufizoni pijet alkoolike. Sipas nënave kundër vozitjes së dehur (MADD), alkooli është i lidhur me më shumë se gjysmën e vdekjeve që lidhen me drejtimin gjatë pushimeve.
Kthejeni dorezat e tenxhere kur gatuani në një sobë dhe mbyllni derën e furrës në çdo kohë. Mbajini fëmijët e vegjël larg nga një sobë e nxehtë për të shmangur djegiet dhe derdhjet.
Punësoni një profesionist për të varur dekoratat tuaja të pushimeve. Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) raportoi se më shumë njerëz u lënduan duke rënë nga shkallët gjatë muajve të pushimeve sesa çdo kohë tjetër e vitit.
Hidhni letra mbështjellëse në një enë mbeturinash. Asnjëherë mos e hedhni letrën mbështjellëse në një fireplace. Një zjarr më i madh me shkëndija mund të rezultojë, duke shkaktuar një zjarr më të madh brenda shtëpisë.
cabredo.org © 2020