Si të parandaloni një zjarr elektrik gjatë festave

Gjatë pushimeve, është e zakonshme që njerëzit të dekorojnë pjesën e brendshme dhe të jashtme të shtëpisë së tyre me ndriçim, dhe lloje të tjera të aksesorëve elektrikë. Edhe pse shumica e dekoratave janë prodhuar për t'i bërë ballë sezonit të festave, përdorimi i pahijshëm dhe i pasigurt mund të rrisë shanset tuaja për të përjetuar një zjarr elektrike. Sidoqoftë, me masat e duhura të sigurisë, ju mund të parandaloni që zjarret elektrike të mos ndodhin, dhe të mbani të sigurt shtëpinë dhe familjen tuaj. Përdorni këtë artikull si udhëzuesin tuaj për të mësuar se si të parandaloni që zjarri elektrik të mos ndodhë gjatë sezonit të festave.

Parandalimi i përgjithshëm elektrik nga zjarri

Parandalimi i përgjithshëm elektrik nga zjarri
Përdorni dekorimet e pushimeve që janë miratuar për siguri nga laboratorët kombëtarë. Paketimi i dekorimit do të përmbajë vula ose etiketa që tregojnë se produkti është i sigurt për t'u përdorur në shtëpinë tuaj. Përdorimi i dekoratave që nuk kanë një aprovim të sigurisë mund të jetë i rrezikshëm dhe mund të shkaktojë një zjarr elektrike.
Parandalimi i përgjithshëm elektrik nga zjarri
Inspektoni gjendjen fizike të të gjitha dekoratave elektrike para përdorimit. Dekoratat elektrike nuk duhet të shfaqin tela të lirshëm ose të skuqur, llamba të lirshme ose të çara ose ndonjë gabim tjetër fizik. Nëse këto karakteristika janë të pranishme, shmangni përdorimin e dekoratave për të parandaluar një zjarr elektrik.
Parandalimi i përgjithshëm elektrik nga zjarri
Shmangni lidhjen e dekoratave të shumta elektrike në një prizë specifike. Disa dalje nuk mund të mbështesin lidhje të shumta, dhe mund të mbingarkohen dhe të shkaktojnë një zjarr elektrike si rezultat.
  • Vendosni dekorimet tuaja në dyqane të shumta dhe lexoni udhëzimet e përfshira me dekorimet tuaja për të përcaktuar metodën më të sigurt për përdorim.
Parandalimi i përgjithshëm elektrik nga zjarri
Zëvendësoni llamba në vargje të lehta me ato të së njëjtës wattage, kur është e aplikueshme. Nëse zëvendësoni një llambë me një wattage më të lartë se sa kërkohet, ju mund të bëni që potencialisht të tërhiqni tërë vargun e dritave dhe të filloni një zjarr.
Parandalimi i përgjithshëm elektrik nga zjarri
Fikni ose shkyçni të gjitha dekorimet elektrike kur dilni nga shtëpia ose shkoni për të fjetur. Lënia e dekoratave tuaja pa mbikëqyrje do të thotë që askush nuk është rreth të vërejë ndonjë zjarr që mund të fillojë. Dritat dhe përbërësit e tjerë elektrikë nxehen për shkak të lënies në dritë për një periudhë të zgjatur kohe.

Parandalimi elektrik nga zjarri në natyrë

Parandalimi elektrik nga zjarri në natyrë
Përdorni vetëm drita dhe dekorime elektrike që janë aprovuar për përdorim në natyrë. Dritat dhe dekorimet në natyrë shpesh prodhohen për t'i bërë ballë shiut, dëborës dhe elementëve të tjerë të ashpër. Përdorimi i dekoratave të miratuara vetëm për përdorim të brendshëm mund të shkaktojë një zjarr elektrik kur bien në kontakt me elementë të caktuar.
  • Lexoni dhe inspektoni tërësisht të gjitha paketimet e dekoratave për të verifikuar që dekorimet janë të sigurta për t'u përdorur jashtë.
Parandalimi elektrik nga zjarri në natyrë
Përdorni një shkallë të bërë nga druri, tekstil me fije qelqi ose plastike në vend të metalit. Përdorimi i një shkalle të bërë nga materiale të ndryshme nga metali do të zvogëlojë rrezikun për t'u tronditur ose për të filluar zjarr elektrike.
Parandalimi elektrik nga zjarri në natyrë
Mbani të gjitha litarët shtesë dhe telat e dritave të pezulluara lart dhe larg ujit në këmbë dhe borës. Nëse kordat shtesë dhe instalime elektrike bien në kontakt me ujë në këmbë, ato mund të shkaktojnë një zjarr elektrik ose të shkaktojnë elektrodim.
Parandalimi elektrik nga zjarri në natyrë
Vendosni dekorimet larg linjave kryesore të energjisë dhe zonave të tensionit të lartë. Kjo mund të parandalojë që elektrocution dhe një zjarr elektrik të fillojë në rast se ju aksidentalisht kontaktoni me një linjë të tensionit të lartë.

Parandalimi i zjarrit elektrik i brendshëm

Parandalimi i zjarrit elektrik i brendshëm
Blini pemë të gjelbërta të freskëta në vend të pemëve që janë të thata dhe që humbin hala pishe. Pemët e freskëta janë më pak të ndezshme dhe më pak të ngjarë të ndezen; ndërsa pemët e thata mund të kapin zjarr kur bien në kontakt me drita shumë të ngrohta ose të nxehta.
  • Blini një pemë rezistente ndaj zjarrit ose retardant ndaj flakës nëse vendosni për një pemë artificiale në vend të një peme të gjallë.
Parandalimi i zjarrit elektrik i brendshëm
Vendosni pemën tuaj në një pozicion të paktën 3 këmbë (0.91 m) (90 cm) larg burimeve të nxehtësisë. Burimet e nxehtësisë si radiatorët, ngrohësit e hapësirës, ​​vatrat e zjarrit dhe kanalet e nxehtësisë shpesh mund të shkaktojnë që pema juaj dhe dekorimet e saj elektrike të zënë zjarr.
Parandalimi i zjarrit elektrik i brendshëm
Ujitni pemën tuaj çdo ditë ose sipas nevojës për ta mbajtur atë të freskët. Duke ruajtur freskinë e pemës tuaj gjatë gjithë sezonit të festave, ju po zvogëloni rrezikun e zjarrit elektrik që mund të shkaktohet nga dekorimet që ndezin një pemë të thatë.
Dofarë duhet të bëj nëse pema ime e Krishtlindjes është në zjarr?
Provoni të përdorni një zjarrfikës. Nëse kjo nuk funksionon, telefononi 911 dhe dilni nga shtëpia.
Përdorni dekorime dhe karakteristika që nuk mundësohen nga kordat shtesë ku është e mundur. Dritat diellore, ose madje edhe pajisjet me bateri krijojnë shumë pak rrezik nga zjarri.
Mësojini fëmijët të mos shkelin me dekorimet dhe sendet e tjera të mundësuar nga energjia elektrike shtëpiake.
Mos i vendosni dekorimet e pushimeve pranë vatrave të vërteta ose atyre me gaz.
Mos përdorni ujë në zjarr elektrik. Extremelyshtë jashtëzakonisht e rrezikshme, uji do të sjellë energjinë elektrike drejt jush nëse e bëni. Edhe shuarësit jo-përçues të ujit mund të ndezin zjarrin duke shkaktuar një rrezik më të madh!
cabredo.org © 2020