Si për të bërë vezë Batik

Vezët Batik janë një zanat ideal në kohën e Pashkëve. Fëmijët e moshës si shtatë vjeç mund t'i bëjnë këto me ndihmë, dhe pavarësisht nga mosha juaj, do të kënaqeni me modelet e rezultuara. Shënim: Nëse fëmijët po ndihmojnë në këtë aktivitet, ata duhet të mbikëqyren nga një i rritur në çdo kohë për shkak të përdorimit të dyllit të nxehtë.
Vendosni nëse ta fryni vezën ose thjesht ta përdorni të zierë fort. Nëse fryni vezën, bëjeni këtë duke bërë një vrimë të vogël të dy skajet e vezës, duke përdorur një kunj. Hidhni përmbajtjen (përdorni pak forcë) dhe mbajeni vezën dhe të verdhën e vezës për gatim.
  • Mbani në mend se vezët e çelura janë shumë më të brishta se vezët e ziera të tëra.
Bëni bojë. Nëse nuk jeni duke përdorur bojë ushqimi, duhet të bëni vetë nga letra krep. Pritini letrën e krepës në shirita rreth 1 "/ 2,5 centimetër (1.0 in) të gjerë. Vendosini ato në një tas dhe mbulojeni me ujë të nxehtë. Kjo do të lëshojë ngjyrën.
Nxirr letrën dhe hidhni poshtë. Shtoni një lugë gjelle uthull të bardhë; kjo vendos ngjyrosjen. Lejoni të ftohet para se të përdorni.
Vizatoni ose lyeni një model në vezë me ngjyrën e lirit ose dyllin e nxehtë. Areado zonë e vezës ku nuk doni ngjyrosje të ngjyroset duhet të ketë dyll ose shkumës mbi të.
  • Drip qiri qiri për ngjyrën e qartë të vezëve për të treguar përmes. Dylli është i nxehtë, kështu që kujdesuni që ta përdorni atë dhe nëse punoni me fëmijë, bëni pjesën e dyllit të nxehtë vetë dhe më pas lërini të përdorin ngjyrues në vezë nëse është e nevojshme.
Derdhni lyerjen në një pjatë të vogël. Filloni së pari me ngjyrën më të lehtë, gradualisht duke u bazuar në zgjedhjen më të errët mbi shtresat pasuese.
Zhytni vezën e krijuar nga dylli në ngjyrën më të lehtë. Lëreni në ngjyrosje derisa ngjyra të marrë dhe të jetë ngjyra e dëshiruar.
Hiqeni vezën e lyer dhe thajeni me një ind.
Ndez një qiri. Mbajeni vezën në anën e qirinjit për të shkrirë dyllin. Thith dyllin e shkrirjes nga veza me peshqirë letre ose një leckë të butë. Jini të butë në mënyrë që të mos gërvishtni ose martoheni me dizajnin në sipërfaqe.
  • Një metodë alternative për të hequr dyllin është vendosja e vezës në furrë në një mjedis të moderuar (350ºF / 180ºC). Dylli do të shkrihet për rreth dy minuta dhe mund të fshihet shpejt me peshqir letre në heqjen e vezës nga furra.
Vazhdoni me ngjyra shtesë dhe zona të reja dylli nëse dëshironi. Thjesht ndiqni hapat e përshkruar më lart deri në pesë herë (vendosja e dyllit, zhytja në ngjyrosje, heqja e dyllit me nxehtësi) dhe diplomimi nga ngjyrat më të lehta deri në më të errëtat.
Vendosni vezët batik në ekran. Ata bëjnë shtesa të mrekullueshme në shportat e Pashkëve, shfaqjet e Pashkëve ose thjesht të shtuara në një tryezë të Pashkëve për një dekorim të shpejtë.
  • Jini të vetëdijshëm se me secilën shtresë pasuese, mund të duhet më shumë kohë që ngjyrat e errëta të marrin; thjesht tregohu i durueshëm.
Mos e hiqni dyllin duke e mbajtur vezën në majë të flakës së qirinjve; kjo do të rezultojë në dëmtimin e blozës në vezë.
Gjithashtu ju mund të përdorni pllakat e bojës për një ngjyrë të mirë.
Sigurohuni që një adoleshent i moshuar ose një i rritur të mbikëqyrë zanatin dhe është përgjegjës për heqjen e flakës / dyllit dhe çdo përdorim të ujit të nxehtë.
cabredo.org © 2020