Si të Lyeni Vezët e Pashkëve me Shirita

Vija janë një dizajn klasik. Në vend që t'i pikturoni ato në vezët tuaja këtë Pashkë, pse të mos përpiqeni t'i ngjyrosni ato në vend? Rezultati është i thjeshtë, por linjat që do të merrni do të jenë gjithashtu më të pastra. Kjo cabredo.org do t'ju tregojë se si të ngjyrosni shirita mbi vezë duke përdorur shirita gome ose kasetë.

Përdorimi i bandave të gomës

Përdorimi i bandave të gomës
Zierje të ngurtë disa vezë. Për shkak se do të mbështillni shirita gome rreth vezës, vezët e uritur ose të fryra nuk rekomandohen për këtë metodë. Lërini vezët të ftohen plotësisht para se të kaloni në hapin tjetër.
Përdorimi i bandave të gomës
Prisni shirita gome rreth vezës. Ju mund të përdorni shirita të hollë gome, të trashë, ose një kombinim të të dyjave. Pritini fort fort rreth vezës, në mënyrë që të mos bien, por jo aq fort sa të shkatërrojnë guaskën. [1]
  • Ju mund të mbështillni sa më shumë ose sa më pak shirita gome siç dëshironi. Sa më shumë të përdorni, aq më shumë shirita do të ketë veza juaj.
  • Prisni disa shirita gome vertikalisht rreth vezës për një pamje të ndryshme.
Përdorimi i bandave të gomës
Përgatitni bojën tuaj. Hidh një filxhan 120 (120 mililitra) ujë të valë në një filxhan të vogël. Llokoçis në 1 lugë çaji uthull dhe 10 deri në 20 pika ngjyrosje të ushqimit. Sa më shumë ngjyrosje ushqimi të përdorni, aq më e gjallë do të jetë veza juaj. [2]
  • Kupa duhet të jetë mjaft e vogël në mënyrë që veza të zhyten nën ngjyrosje.
Përdorimi i bandave të gomës
Ngjyrosni vezën. Vendosni me kujdes vezën në banjën e lyerjes. Sigurohuni që ajo është zhytur plotësisht. Lëreni atje deri në 5 minuta. [3] Sa më gjatë ta lini vezën në banjën e ngjyrave, aq më e errët do të jetë ngjyra përfundimtare.
Përdorimi i bandave të gomës
Lëreni që veza të thahet. Tërhiqeni vezën duke përdorur një mbajtës veze teli ose një palë gishtash. Vendoseni vezën poshtë në një peshqir letre, mbajtësin e vezëve ose kartonin e vezëve dhe lëreni të thahet plotësisht.
Përdorimi i bandave të gomës
Hiqni shiritat e gomës. Ndërsa hiqni shiritat e gomës, do të filloni të shihni vija të bardha në të gjithë vezën tuaj. Hidhni shiritat e gomës ose ruajeni për një projekt tjetër.
Përdorimi i bandave të gomës
Lyeni përsëri vezën, nëse dëshironi. Kjo do të ndryshojë ngjyrën e përgjithshme të vezës, si dhe do t'i bëjë vija me ngjyrë. Ju madje mund të mbështillni më shumë shirita gome rreth vezës paraprakisht për më shumë vija, me ngjyra të ndryshme. Mos harroni ta lini vezën të thahet plotësisht para se të hiqni shiritat e gomës. [4]
  • Nëse i keni mbështjellë rripat e gomës në horizontale më parë, provoni t'i mbështillni ato vertikalisht këtë herë.
  • Bojë është e tejdukshme, kështu që mbani në mend ngjyrën bazë të vezës. Disa ngjyra krijojnë kafe kur i përzieni së bashku.

Duke përdorur shiritin

Duke përdorur shiritin
Përgatitni vezët. Kjo metodë do të funksionojë më së miri me vezët e ziera, por mund të përdorni edhe vezë të shenjta ose të çelura. Nëse vendosni të përdorni vezë të shenjta ose të çelura, sigurohuni që të mbuloni vrimat me speca ose balte letre.
Duke përdorur shiritin
Prisni disa kasetë rreth vezës. Ju mund të përdorni shirita kasetë siç janë, ose t'i shkurtoni ato përgjatë gjatësisë për të krijuar vija më të holla. [5] Drejtoni gishtin tuaj mbi skajet e shiritit për ta mbyllur, përndryshe, bojë do të zvarritet nën të.
Duke përdorur shiritin
Përgatitni bojën tuaj. Llokoçis së bashku ½ filxhan (120 mililitra) ujë të valë, 1 lugë çaji uthull dhe 10 deri në 20 pika ngjyrosje të ushqimit. Derdhni atë në një filxhan mjaft të vogël për të zhytur plotësisht një vezë në të.
Duke përdorur shiritin
Ngjyrosni vezën. Vendosni me kujdes vezën në ngjyrosje. Nëse është një vezë e shenjtë, do t'ju duhet ta mbani atë poshtë. Lëreni vezën në ngjyrosje deri në 5 minuta. Sa më gjatë ta lini vezën në ngjyrosje, aq më e errët do të bëhet.
Duke përdorur shiritin
Lëreni që veza të thahet. Përdorni një mbajtës vezësh me tela ose një palë gishtash për të tërhequr vezën nga ngjyra. Vendoseni vezën poshtë një vendi ku nuk do të rrokulliset dhe lëreni atje derisa të thahet.
Duke përdorur shiritin
Qëroni shiritin. Veza nën shirit do të jetë akoma e bardhë. [6] Hidhni shiritin pasi ta keni fikur.
Duke përdorur shiritin
Lyeni përsëri vezën, nëse dëshironi. Kjo do të ndryshojë shiritat nga e bardha në ngjyra. Mbani në mend se kjo gjithashtu do të ndryshojë ngjyrën e përgjithshme të vezës gjithashtu. Bojë është e tejdukshme, kështu që ajo do të përzihet me çfarëdo ngjyre që keni lyer vezën së pari. Jo të gjitha ngjyrat duken të mira kur përzihen së bashku.
  • Mos harroni ta lini vezën të thahet nëse e rilyeni atë.
Duke përdorur shiritin
Mbaruar.
Ju mund të ngjyrosni vezët duke përdorur një çantë për ngjyrosje të Vezëve të Pashkëve. Përgatitni bojë sipas udhëzimeve në paketë.
Vezët e bardha do t'ju japin ngjyrën më të mirë, por mund të eksperimentoni edhe me vezët kafe.
Nëse planifikoni të përdorni shirita gome për një projekt tjetër të ngjyrosjes së vezëve, do t'ju duhet t'i pastroni ato, përndryshe ngjyra mund të transferojë.
Nëse nuk keni ndonjë ngjyrosje ushqimi ose ngjyrosje veze, mund të pikturoni vezët duke përdorur bojëra uji.
Mos kini frikë të përzieni ngjyrosjen e ushqimit për të krijuar hije të reja!
Nëse planifikoni të ngjyrosni vezën tuaj dy herë, sigurohuni që së pari të filloni me hijen më të lehtë.
cabredo.org © 2020