Si të dekorojmë vezët e Pashkëve me konfetë

Confetti ka shumë përdorime, që nga mbushja e pinatasve deri tek shpërndarja nëpër tavolina, por a e dini se mund ta përdorni edhe për të dekoruar vezët gjithashtu? Me pak mod Modge, ju mund të përdorni konfetë për të krijuar një dizajn të spikatur ose të polka. Ju gjithashtu mund të bëni një vezë të teksturuar me bojë dhe me shkëlqim, konfetë në vend të kësaj. Kjo cabredo.org do t'ju tregojë se si t'i bëni të dy. Vini re, megjithatë, që kjo nuk është e njëjtë me një cascaron ose vezë e mbushur me konfetë.

Marrja e një Veza Themelore Themelore

Marrja e një Veza Themelore Themelore
Përgatitni vezët. Ju mund të përdorni shumë te ziera ose lulëzim-out vezë për këtë metodë. Nëse planifikoni të përdorni vezë të çelura, mbuloni vrimat me disa argjilë letre ose me spec. Vezët e bardha do t'ju japin kontrastin më të mirë, por mund të përdorni edhe vezë kafe për diçka ndryshe.
Marrja e një Veza Themelore Themelore
Derdhni konfetë në një pjatë ose në një tas të cekët. Ju mund të përdorni konfetë të blera në dyqan ose të bëni vetë duke përdorur letër me ngjyra të indeve. Për një efekt më interesant, prerë disa petë prej ari dhe 4 deri në 6 ngjyra letre të indeve dhe përdorni atë në vend. [1]
  • Përdorni konfeti të letrës së rrumbullakët dhe të indeve për një efekt polka. [2] X Burimi i hulumtimit
  • Bëni konfetë tuaj duke prerë letrën e indeve në sheshe të vogla ose trekëndësha. [3] X Burimi i hulumtimit
Marrja e një Veza Themelore Themelore
Ngjyrosni vezën me një pallto bujare të Mod Podge. Ju mund të përdorni një furçë bojë ose një furçë shkumë. Mbajini gishtat të pastër duke e mbajtur vezën midis gishtit të madh dhe gishtit tregues. [4] Nëse nuk mund të gjeni ndonjë Mod Podge, mund të përdorni një lloj tjetër zam decoupage. Ju gjithashtu mund të bëni vetë tuajin duke përzier pjesë të barabarta të zamit të shkollës së bardhë dhe ujit.
Marrja e një Veza Themelore Themelore
Rrotulloni vezën nëpër konfeti. Përhapeni pak më parë konfetë. Në këtë mënyrë, ju nuk do të merrni grumbuj konfeti që ngjiten në vezën tuaj. [5] Vendoseni vezën poshtë në copa dhe rrokulliset përpara dhe mbrapa. Mos harroni të veshni pjesën e sipërme dhe të poshtme! Rrjeti do të ngjitet në Mod Podge.
  • Mundohuni të lini disa boshllëqe të bardha në vezën tuaj.
  • Përndryshe, ju mund të vini copa konfeti dhe t’i spërkatni në vend të vezës.
Marrja e një Veza Themelore Themelore
Lëreni që veza të thahet. Vendoseni vezën poshtë në një fletë letre dylli ose letre pergamene dhe lëreni të thahet plotësisht. Nëse dëshironi, mund të provoni ta vendosni në një mbajtëse veze, por kini kujdes që veza mund të ngjitet në të për shkak të Mod Podge.
Marrja e një Veza Themelore Themelore
Ngjyrosni vezën me një pallto tjetër të Mod Podge. Vendoseni vezën poshtë në një mbajtëse vezësh dhe lyeni me një pallto të Mod Podge. Sigurohuni që të qetësoni copat e konfeti, ndërsa shkoni. [6] Lëreni vezën të thahet, pastaj rrokulliset sipër dhe lyeni anën tjetër. Kjo do t'ju ndihmojë të mbani gishtat të pastër.
  • Nëse keni përdorur vetëm një konfetë të ndritshme, mund të dëshironi ta kaloni këtë hap.
Marrja e një Veza Themelore Themelore
Lëreni që veza të thahet plotësisht. Pasi veza të thahet, mund ta shfaqni ose ta vendosni në shportën tuaj.

Të bësh një vezë të zbukuruar me konfetë

Të bësh një vezë të zbukuruar me konfetë
Përgatitni vezën tuaj. Kjo metodë funksionon më së miri me shenjta ose lulëzim-out vezë. Ju gjithashtu mund të provoni të përdorni shumë te ziera vezë, por ju nuk do të jeni në gjendje t'i hani ato nëse bojë zhyt në shell. Meqenëse do të pikturoni vezën, ngjyra nuk ka rëndësi.
Të bësh një vezë të zbukuruar me konfetë
Ngjyrosni vezën një ngjyrë të fortë duke përdorur bojë akrilike. Për t'i mbajtur gishtat të pastër, pikturoni së pari gjysmën e vezës. Lëreni të thahet, pastaj rrokullisni sipër dhe lyeni anën tjetër. [7] Ngjyrat pastel funksionojnë më mirë, pasi ato do të krijojnë më shumë kontrastin.
Të bësh një vezë të zbukuruar me konfetë
Ngjyrosni gjysmën e vezës duke përdorur Mod Podge. Ju gjithashtu mund të përdorni një lloj të ndryshëm zam decoupage. Nëse nuk mund të gjesh asnjërën, bëje të tijën duke përzier pjesë të barabarta të zamit të bardhë shkollor dhe ujit. [8] Kalo pallton e sipërme.
  • Ju mund të pikturoni gjysmën e sipërme ose të poshtme të vezës. Varet nga ju!
  • Sa larg ju pikturoni vezën me Mod Podge varet nga ju.
Të bësh një vezë të zbukuruar me konfetë
Zhytni vezën në konfetë metalike. Mbush një tas me konfetë të ndritshme, metalike. Duke e mbajtur vezën nga ana e pa ngjyrosur, zhyteni në konfeti. Rrotullojeni në mënyrë që konfeti të ngjitet në Mod Podge. [9]
  • Për një efekt ombre, vendoseni vezën në një mbajtëse vezësh, në anën e Mod Podge lart, dhe më pas spërkatni kokën lart.
  • Mos u shqetëso nëse konfeti rrinë jashtë. Kjo do t'i japë vezës disa cilësi interesante!
Të bësh një vezë të zbukuruar me konfetë
Vendoseni vezën në një mbajtëse vezësh. Sapo veza të mbulohet sipas dëshirës tuaj, hiqeni nga tasi dhe vendoseni në një mbajtës veze. Sigurohuni që pala konfeti të ngjitet.
Të bësh një vezë të zbukuruar me konfetë
Lëreni që veza të thahet. Disa nga konfeti mund të vijnë të lirshme pasi të thahet veza, gjë që është normale. Thjesht pluhuri atë duke përdorur një furçë të butë ose goditje në të.
Të bësh një vezë të zbukuruar me konfetë
Shfaq vezën. Pasi veza të jetë e thatë, është gati të futet në shportën tuaj të Pashkëve ose të vendoset manteli për shfaqje. Mos e vishni vezën me më shumë Mod Podge, ose do të zbehni shkëlqimin e konfeti.
Krijoni një efekt polka, duke e mbuluar vezën me pika zam.
Krijoni një efekt me shirita duke mbështjellur së pari kasetë të dyanshme rreth vezës.
Confetti mund të bëhet i çrregullt, kështu që këto metoda përdoren më së miri për vezët që nuk do të hani.
Ngjyrosni konfetë në përdorimin e bojës akrilik dhe një gomë të re të lapsit. [10]
cabredo.org © 2020