Si të festojmë Beltane

A doni të festoni Beltane me miqtë dhe familjen tuaj Wiccan? Lexoni këtë artikull dhe mësoni se si ta bëni këtë.
Mësoni më shumë rreth "Beltane" si festë. [1] Beltane ka të bëjë me festimin e bashkimit të Zotit dhe Zonjës, kështu që mbulon gjëra të tilla si seksi, dashuria, pasioni, pjelloria dhe romanca. [2]
Mos harroni rëndësinë e gjërave të caktuara, të tilla si zjarri dhe lulet. [3] Zjarri është përfaqësues i dashurisë dhe pasionit, kështu që qirinj të lehta. Lulet përmbajnë polenin fekondues të bimës, dhe kaq shumë Wiccans gëzojnë lule gërsheta në flokët e tyre, veshin kurora lulesh, duke i përdorur ato në receta dhe duke i përdorur ato si dekor.
Ndez një zjarr nga nëntë pyje të shenjta: Rowan ose dru sandali, dru molle, dru qeni, dru plep, dëllinjë, kedër, pishë, holly dhe lisi ose plakë. Ftoni miq dhe luani muzikë, pjekni gjëra si arra në zjarr ose kryeni një ritual nëse dëshironi.
Djeg disa temjan të bëra nga këto pyje për të marrë aromën e një zjarri të hapur në kamp, ​​nëse nuk mund të merrni gjënë e vërtetë. Disa Wiccans e gjejnë këtë një kohë të mirë për t'u çlodhur dhe përsiatur.
Hani ëmbëlsira tërshëra dhe elbi, trajton tradicionale Celtic Beltane. Trajtime të tjera përfshijnë limonadë livando, skone kanelle, çaj dielli, gjëra me aromë të trëndafilit dhe çdo gjë me vetitë afrodiziake. [4]
Bëni një ritual për bashkimin e Zotit dhe Zonjës. [5] Kjo mund të jetë po aq e thjeshtë dhe simbolike ose aq e dramatizuar sa dëshironi.
Bëni disa vallëzime maypole ose vallëzime të tjera Wiccan për të hyrë në shpirt. [6]
Konsideroni se Beltane shpesh konsiderohet një kohë kur "veli" midis botës së gjallë dhe shpirtit është më i hollë. Përdoreni këtë në avantazhin dhe nderin tuaj të kaluar paraardhësve. Ju gjithashtu mund ta përdorni këtë si një kohë për të praktikuar komunikim shpirtëror.
Ndonjë sugjerim më të lehtë për të festuar për një fëmijë që nuk është i rrezikshëm?
Ju thjesht mund t'i jepni disa oferta Zotit dhe Hyjneshës, të bëni një listë mirënjohjeje ose një listë dëshirash, dhe nëse vendosni të martoheni një ditë, atëherë planifikoni atë që dëshironi në një partner. Merrni një copë bimë (preferohet trëndafila ose gjethe gjiri) dhe vendosni ato nën jastëkun tuaj. Lutuni për një ëndërr për jetën tuaj të ardhshme romantike.
Si mund të festojë një fëmijë kur familja e tyre nuk beson në të njëjtat gjëra?
Zakonisht, thjesht kryej një ritual të vogël në dhomën time ose në oborrin e shtëpisë. Një ide e mirë për të përfshirë të gjithë familjen është duke mbjellë pemë ose duke vazhduar një rritje për të kapur plehrat. Shtë më e rëndësishme të njohësh vlerat e festës, sesa vetë festimet.
Ndër nëntë pyjet për zjarrin e listës "plak". A nuk është ajo pema më e shenjtë për Zonjën / Perëndeshën siç thuhet në Wiccan Rede? Unë do të mendoja që nuk duhej djegur.
Të gjitha pemët janë të shenjta dhe nuk duhen djegur, përveç kur bëni zjarr. Por jo, sipas Wiccan Rede, pema e lisit është më e rëndësishmja, jo më e moshuara. Nuk po them se pema e moshuar nuk ka asnjë rëndësi, sidoqoftë.
Si mund ta bëj ritualin për bashkimin e Zotit dhe Zonjës?
Shpesh kjo bëhet duke e futur ateminë (thikën e shenjtë) në zorrën (kupën e shenjtë).
Zjarri mund të jetë i rrezikshëm - gjithmonë kontrolloni ligjet e zjarrit rreth qytetit tuaj dhe mbani gjërat të kontrolluara në rast emergjence.
cabredo.org © 2020