Si të shmangni problemet elektrike gjatë sezonit të festave

Dekorimet që kërkojnë energji elektrike janë mjaft të zakonshme gjatë sezonit të festave. Telat e dritave si brenda ashtu dhe jashtë shpesh shfaqen në festimin e Krishtëlindjes, Chanukah, Falënderimeve dhe festave të tjera të vjeshtës dhe dimrit. Fatkeqësisht, këto dekorime të etura për energji mund të paraqesin rrezikun e problemeve elektrike, duke përfshirë mbingarkesat, siguresat e çelura dhe madje edhe zjarrin. Mbajtja parasysh e udhëzimeve më poshtë do t'ju ndihmojë të shmangni problemet elektrike gjatë sezonit të festave dhe ta mbani shtëpinë tuaj të sigurt dhe festive.
Zgjidhni dekor pa pushime elektrike kur është e mundur. Mënyra më efektive për të shmangur problemet elektrike është të zvogëloni konsumin e energjisë duke zgjedhur dekor jo elektrik. Për shembull, kjo mund të nënkuptojë shkëmbimin e një figurine Santa që ndizet dhe këndon për një aranzhim festiv të qirinjve.
Varni më pak drita pushimesh. Në rastet kur dëshironi të përdorni dekorime elektrike (siç janë telat e dritave), mund të zvogëloni rrezikun e problemeve elektrike duke minimizuar sasinë e tyre. Për shembull, ju mund të varni një tel të dritave të thjeshtë dhe elegante përgjatë qepallave të shtëpisë tuaj, në vend se të gjurmoni skajet e dritareve dhe dyerve gjithashtu.
Përdorni dritat e festave me tension të ulët. Një mënyrë e tretë për të zvogëluar konsumin e energjisë është të zëvendësoni vargjet e vjetra inkandeshente të dritave me drita shumë më efikase LED. Dritat LED tërheq shumë më pak energji dhe gjithashtu prodhojnë më pak nxehtësi, duke zvogëluar rrezikun e mbingarkesës elektrike dhe zjarrit. Dritat LED gjithashtu zgjasin shumë më gjatë sesa dritat inkandeshente.
Përhapni dekorime elektrike nëpër qarqe të shumta. Shpesh mund të jetë joshëse për të tela dritat e festave së bashku fund-në-fund nga e njëjta prizë. Sidoqoftë, kjo vë stres shumë të madh në një qark të vetëm në shtëpinë tuaj. Në vend të kësaj, përpiquni të lidhni dekorimet elektrike në të gjithë shtëpinë tuaj, duke përhapur ngarkesën nëpër disa qarqe.
Shmangni përdorimin e dritave të lodhura ose të dëmtuara të festave. Dritat e festave që përdoren në mënyrë të përsëritur çdo vit, veçanërisht ato që varen jashtë, i nënshtrohen një sasie të madhe të veshin. Fijet e dritave me izolim të copëtuar ose të shqyer duhet të zëvendësohen menjëherë, pasi përçuesit e ekspozuar rrisin në mënyrë drastike rrezikun e qarqeve të shkurtra dhe zjarrit.
Mbajini dekorimet elektrike të pushimeve larg burimeve të nxehtësisë. Burimet e nxehtësisë, veçanërisht flakët e hapura, paraqesin rrezikun e shkrirjes së izolimit të telit dhe që çojnë në zjarre elektrike ose probleme të tjera. Shmangni telat e festave në të gjithë rrobën tuaj, për shembull. Gjithashtu, mbajini dekorimet elektrike një distancë të sigurt larg qirinjve, sobave dhe ngrohësve.
Sigurohuni që pema juaj e Krishtlindjes të ujitet plotësisht. Nxehtësia e krijuar nga dritat e varura në një pemë të Krishtlindjes mund të përbëjë rrezik zjarri. Ky rrezik rritet ndjeshëm nëse pema është e dehidratuar, prandaj sigurohuni që pema juaj të pozicionohet në një bazë të qëndrueshme të mbushur me ujë. Kontrolloni rregullisht nivelin e ujit në bazë.
Kur bashkoni fillesat e shumëfishta të dritave të Krishtëlindjes së bashku, gjithmonë vini re kufizimin e prodhuesit në numrin maksimal të fillesave që mund të lidhen me siguri.
Kontrolloni dritat tuaja të pushimeve për t'u siguruar që ato janë të çertifikuara nga UL. Dritat që nuk kanë vulën UL mund të jenë prodhuar me çmim të ulët dhe jo të sigurt.
Shmangni përdorimin e shiritave të energjisë për të futur shumë dekorime në një prizë të vetme. Daljet elektrike janë të pajisura me vetëm 2 fole pikërisht për t'ju larguar nga mbingarkimi i tyre.
cabredo.org © 2020